16 mars 2012

16 Mars

Here we go again!


Japp nu är dags för Sukis vägra äta period. Jag blir galen alltså. Hon får bästa kötten/fisken/ korven ja allt har vi testat med. Vill hon inte äta så vill hon inte äta och så är det bara.

Hon har även blivit väldigt seg och orkar ingenting. Häromdagen fick våran dogwalker gå hela vägen in i vardagsrummet för att hon hade inte ens brytt sig om att hoppa ner från soffan och se vem det är som kommer in. Bra vakthund;)
På kvällarna när vi är ute och går tvärrstannar hon efter 5-10 min och och vägrar gå längre. Vissa kvällar tvingar jag henne o andra kvällar säger jag " skyll dig själv" och vänder hemåt.
Förhoppningsvis är det bara efterlöpsgrej. Jag ska beställa midjekoppel och börja springa med henne efter jobbet.

På morgonpromenaderna med Husse verkar hon trivas i alla fall. Hon har fått vara lös den biten de är i skogen och vid sjön och det har fungerat jättebra. Hon har jagat ankor och vågat sig lite längre i vattnet än vad hon brukar:) Det finns som tur är inga rådjur eller kaniner att jaga på den stigen så jag känner mig lugn och väntar inte på att Bulent ska ringa och be mig komma hem för att Suki har sprungit iväg.

 Här vågar hon sig på isen. Jag hade inte tillåtit detta!
Vart tog ankorna vägen?

7 kommentarer:

  1. Dålig stil att ha hunden lös vid den här årstiden!
    Det finns lagar att följa!
    Lagen om tillsyn av hundar och katter.
    http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20071150.htm

    Även ankor räknas som vilt.
    Det är till och med så att hunden kan bli avlivad. se utdrag ur lagen nedan.


    Tillsyn över och omhändertagande av hundar i marker där det finns vilt
    16 § Under tiden den 1 mars-20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.
    Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela föreskrifter som avviker från första stycket. Om det behövs till skydd för viltet får sådana föreskrifter innebära att en hund skall hållas kopplad.


    17 § Om en hund springer lös i ett område där det finns vilt, får jakträttshavaren eller någon som företräder honom eller henne ta hand om hunden. När detta har skett skall hundens ägare eller innehavare snarast underrättas. Om denne inte är känd skall i stället polismyndigheten underrättas. Om jakträttshavaren eller den som företräder honom eller henne inte vill ta hand om hunden, skall i stället polismyndigheten omhänderta hunden.
    Kan inte hunden tas om hand, får polismyndigheten avliva hunden, om detta är angeläget från viltvårdssynpunkt och försvarligt även med hänsyn till omständigheterna i övrigt.


    18 § Har inte ägaren eller innehavaren, efter det att kostnader betalats enligt 20 §, återtagit hunden inom fem dagar efter det att han eller hon underrättades om omhändertagandet eller, om ägaren eller innehavaren inte är känd, inom tio dagar efter det att polismyndigheten underrättades, får jakträttshavaren behålla hunden eller polismyndigheten, efter utredning, besluta att sälja, skänka bort eller, om hunden utgör en fara för människor eller djur eller om det annars finns särskilda skäl, avliva hunden.

    SvaraRadera
  2. Kan man radera kommentarer av knäppos? Gör det i så fall. Suck. Jag har hundarna lösa året runt och allas mål är att de inte ska jaga något alls. Sjöfågel räknar jag inte för de bara flyger eller simmar bort.

    SvaraRadera
  3. Okejjj tack för infot men innan du drar dina slutsater av det lilla jag har skrivit ta reda på mer om mig och min hund! Tror du verkligen att Suki jagar ankorna? hon hatar vatten och går aldrig in så långt att hon ska komma åt några ankor, och ankorna är oftast långt i vattnet eller som Helen skrev flyger iväg. Hade vi inte varit säkra på att hon inte kan fånga dom hade vi inte låtit henne vara lös där förstår du väl!

    Och för din information är Suki den enda hunden som går i koppel i de stigar som vi brukar promenera sen att hennes koppel är 20 m lång har igen betydelse. DU kanske ska ta ett snack med alla andra som släpper sina hundar lösa utan koppel!

    Och som Helen skrev är vårt mål att hon inte ska jaga alls....de gånger som hon har sprungit ifrån oss för att jaga rådjur eller kanin har hon varit kopplat och på något sätt måste vi ändå kunna lära henne att inte jaga sen att hon lyckas komma ifrån några gånger är inget annat än mänskligt.

    Sist men inte minst har jag svårt att tro att polisen skulle avliva en lös hund som springer runt en sjö för att "jaga ankor".

    SvaraRadera
  4. Men herregud!! Är du på ALLA SVERIGE MILJOER LÖSA KATTER OCKSÅ???? Går du runt och knackar på hos alla och talar om att de inte får ha sina katter lösa???? Hur många katter och hundar tror du har blivit av med sina liv för att de varit lösa?? Det verkar som att du inte har något bättre för dig här i livet än att förstöra i folks blogg. Skaffa en egen vet ja, och skriv ditt skitsnack där istället!! Och förresten, modigt att vara anonym när man gör ett sånt inlägg!!

    SvaraRadera
  5. Bry dig inte om knäppskallar till paragrafryttares åsikter om att ha hunden lös. Däremot respektera ett koppeltvång när viltet är dräktigt och ev har ungar att föda upp.

    Vidare ser jag att du är orolig över att Suki inte äter när du tycker hon borde göra det. Våran Mika "går på fasta" när hon har lust och kan låta bli att äta på ett par dagar ibland.
    Men det är ju knappast något att bekymra sig över om hunden är frisk och uppför sig som vanligt i övrigt. Finns ingen som helst risk att hon svälter ihjäl om du nu är orolig för det.

    P:S Att skämma bort henne med oxfile bara för att hon inte äter en dag är rent nonsens och du snarare skapar mera matproblem då hon kanske förväntar sig oxfile varje dag och väntar in tiden tills du faller för hennes taktik.

    SvaraRadera
  6. Hej Kalle, Vad trevligt att höra från dig:) Vi trodde att du har glömt oss:) har saknat dina goda råd faktist.
    Jag försöker att inte tänka på att hon inte äter men Husse stressar så mycket över det och ska komma på olika saker som ska läggas i maten att jag blir galen och vill bara att hon ska äta.

    Det här med oxfile (som för övrigt har hänt 2ggr) hjälper inte heller...visst lägger vi olika sorters kött/kyckling och korvar i hennes mat men jag har märkt att vill hon inte äta så vill hon inte äta. Det spelar ingen roll vad vi lägger i maten. Det enda som än så länge har fungerat varje gång (ta i trä) är när jag slänger ut hennes mat på gräset/snön och säger Sök...då äter hon upp det mesta. (Råd som vi fick av dig föresten:) )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att slänga ut maten i gräset och låta henne söka är något hon säkerligen tycker är kul och då går ätandet mycket lättare.

      Gör detsamma med våra egna hundar och dom riktigt älskar att "dammsuga" gräsmattan eller snön efter mat.

      Den vanliga maten (torrfoder) är ju förståss inte lika populär som t.ex ostkanter eller annat "gottis" skuret i småbitar, då blir det fart på sökandet.

      Radera